Stäng fönster Öckerö kn, HÖNÖ 35:1 HÖNÖ KYRKA

Beskrivning
HÖNÖ KYRKA ligger tillsammans med församlingshemmet i sydväst på en förhållandevis liten kyrkotomt. Kyrkan är omgärdad av en mur av murad natursten som är spritputsad på insidan. Ingångar genom grå smidesgrindar i öster och i norr, samt genom en muröppning från parkeringsplatsen i väster. Norrgrinden är den egentliga huvudingången, och den sitter inom en STIGLUCKA av murad natursten, avtäckt med skiffer. Grusade gångar runt kyrkan, asfalterat i väster, och i övrigt gräsbevuxna ytor. Söder om kyrkan är en lekplats anlagd i anslutning till församlingshemmet.

Kyrkan är sammanbyggd med ett FÖRSAMLINGSHEM från 1962, som är en avlång rektangulär träbyggnad, belägen sydväst om kyrkan. Fasaderna tar upp delar av kyrkfasadernas formspråk, men i ett enklare utförande. Vitmålade träfasader och tegeltäckt tak.