Stäng fönster Örebro kn, NORRBYÅS KYRKA 1:1 NORRBYÅS KYRKA

Beskrivning
Kyrkogården omgärdas av en kallmurad naturstensmur med murade och putsade grindstolpar i öster och söder. Grindstolparna har svarta plåthuvar och järngrindar. Innanför muren löper delar av en äldre trädkrans som delvis har kompletterats med yngre träd. I kyrkogårdens sydvästra hörn finns ett bårhus, ett murat hus med gula slätputsade fasader och ett skiffertäckt tälttak. Kyrkogården har flera gånger utvidgats, bl a i väster där delar av den äldre muren finns kvar samt senast i nordväst med den nya minneslunden. Kyrkogården är gräsbevuxen med asfalterade gångar. Norr om kyrkan finns flera äldre gravvårdar resta över ägarna till Sörby säteri bevarade, bland dem Nils Gabriel Djurclou, initiativtagare och ledare av den stora Hjälmaresänkningen.

Inventeringstillfället 2003