Stäng fönster Krokom kn, HISSMOBÖLE 2:11 KROKOMS KYRKA

KYRKOANLÄGGNINGEN
Runt kyrkan finns ingen kyrkogård utan den omges av gräsmatta samt en parkering på södra sidan. En klockstapel står på östra sidan, endast några meter från kyrkobyggnaden. Den första klockstapeln ritades av arkitekt L. Thunberg från Östersund 1946. En ny ersatte den dåvarande klockstapeln 1985. Den nya klockstapeln målades om under 2005. På östra sidan går en gångväg som leder in en tunnel under järnvägen. Ett gult sophus ligger framför entrén i norr och skärmar av kyrkan mot järnvägen.

Krokoms kapell stod färdigt 1922 och byggdes av Krokoms Baptistförsamling. Snart ansåg man dock att kapellet var för stort för verksamheten och man beslöt sig för en försäljning. Det var dock inte förrän 1938 som Rödöns församling köpte fastigheten och baptistförsamlingen hyrde fortsättningsvis in sig där. Kapellet fick funktion som kyrka med bostäder samt samlingslokal. Idag har kyrkan funktion som kyrka och församlingshem med olika verksamheter inom kyrkans område.