Stäng fönster Varberg kn, VEDDIGE 2:24 M.FL. VEDDIGE KYRKA

Veddige ligger norr om Viskan i Varbergs kommuns nordöstra del.

KYRKOGÅRDEN
Kyrkogården kringgärdas av en mur. Mot väster, där en stor asfalterad parkering gemensam för kyrka och skola ligger, utgörs muren av en stödmur av flata hällar av sedimentär bergart. Mot S och Ö är muren uppmurad högre. I öppningar i muren, på stenstolpar, hänger jugendgrindar av smide, 2 st i V, 1 st S och 3 st i Ö.

Innanför muren växer en äldre trädrad mot S och Ö och en yngre mot V. Från norra entrén mot norr löper en allé mot en yngre kyrkogård. Parkbelysning på stolpar finns från västra entrén och runt kyrkan till norra och södra entrén.

Huvudstråken från grindarna mot och runt kyrkan, samt allén mot bårhuset i norr, är asfalterade, för övrigt är gångarna grusade. Mot väster och söder ligger gravvårdarna mot muren. För övrigt grupperar sig vårdarna i olika väderstreck inom olika kvarter. Spridda bland gravvårdarna växer en del låga vintergröna buskar, tujor, rododendron m.fl. sorter.