Stäng fönster Östersund kn, FRÖSÖ PRÄSTBORD 2:1 FRÖSÖ KYRKA

Beskrivning
Den äldsta delen av kyrkogården ligger runt kyrkan och omges av en stenmur med två vitputsade stigportar i öster och väster, samt av häck. På denna gräsbevuxna del finns några äldre gravvårdar bevarade, både järnkors och gravvårdar av sten. Intill södra muren ligger Wilhelm Peterson Berger begravd. Klockstapeln är placerad öster om kyrkan i liv med muren. Den byggdes 1754 av den kände klockstapelbyggaren och byggmästaren Pehr Olofsson från Dillne, Oviken. Stapeln vilar på en fyrsidig bod med sadeltak. Från denna utgår tolv grova spånklädda spiror som bär upp klockrummet. Det omges av ett räcke med balusterdockor. Upptill avslutas stapeln med en spånklädd lökformad kupol och en hög spira. Klockstapelns flöjel bär årtalet 1754. Storklockan i stapeln är från slutet av 1300-talet och gjuten av mäster Hedenricus.

Kyrkogården har utvidgats mot norr i flera etapper under 1900-talet. Denna del är gräsbevuxen med inslag av björkar och tallar och indelas med ett linjärt system av grusgångar. Raderna av gravvårdar avgränsas med hjälp av häckar. Västra kyrkogården anlades på en separat plats utmed landsvägen väster om kyrkan under 1800-talets slut. I anslutning till den av granhäck omgärdade Västra kyrkogården har en minneslund med ängskaraktär anlagts år 2002.

Den medeltida kyrkobyggnaden är av sten och putsad vit. Den består av ett långhus med ett smalare och lägre rakslutet kor i öster och sakristia i norr med separat ingång.