Stäng fönster Nyköping kn, RÅBY 5:1 RÅBY-RÖNÖ KYRKA

Beskrivning
Kyrkogården omges i söder och öster av en terrasserad naturstensmur. I norr och väster övergår muren i en häck. En trädkrans står innanför häckarna. Kyrkogården nås via grindar, placerade på alla sidor utom i norr. Grindarna är enkla smidesgrindar mellan putsade och vitkalkade stolpar täckta med ett plåtklätt pyramidtak. Grusgångar löper från grindarna fram till kyrkobyggnadens entré i väster, där en liten grusplan är anlagd. Kyrkogården utgörs av en slänt, nedanför höjden i öster. Kyrkogården är i övrigt gräsbeväxt. Gravvårdarna är placerade söder, norr och öster om kyrkan.

I kyrkogårdens nordvästra hörn står ett vitmålat kapell, som idag används som förråd. Kapellet är brädfodrat och taket är täckt med lertegel. Den öppna klockbocken är byggd för två klockor och ligger på en liten höjd sydost om kyrkan. Huven har ett valmat plåttäckt sadeltak. Mittstolparna är klädda med näbbspån. Klockstapeln har en spira som avslutas med en kula och en vindflöjel.

Tre ingångar med grindar av gjutjärn uppfördes omkring 1870. Muren i norr uppfördes 1905 då kyrkogården utvidgades.

Eva Wockatz, inventeringstillfället 2010.
Sörmländska kyrkor 20, 1978