Stäng fönster Borlänge kn, SPRAXKYA 3:2 VÄSTERTUNA KAPELL

Anläggningen består av en kyrkotomt med ett kapell samt en klockstapel.

Kyrkotomten avgränsas och markeras med en låg mur av gråstenar i ett skift. Till större del har kyrkans tomt prägel av naturtomt med enstaka planterade träd och buskar.
Ingången till kyrkotomten, som ligger i axel med kyrkoporten, markeras av två grindstolpar av sten krönta var och en med sten kula. Grindarna i smide bär årtalet 1900 samt initialerna EM (Erik Morén, präst och grindarnas donator), de är därmed något yngre än kyrkan. En smal och kort allé leder till kyrkans port. Väster om kyrkan och fram till församlingshemmet finns en större asfalterad parkeringsplats som även brukas som busshållplats. Kapellet saknar kyrkogård.

Väster Tuna kapell fick 1970 överta en klocka från Norra griftegården i Borlänge. I samband med detta uppfördes, väster om kyrkan, en fristående klockstapel i stolpkonstruktion ritad av arkitekt Einar Lundberg. Den ursprungliga klockan hänger dock alltjämt i sin öppna och korskrönta takryttare, över kyrkans västra gavelnock.