Stäng fönster Älvdalen kn, EVERTSBERG 1:8 EVERTSBERGS KAPELL

Anläggningen består av en kyrkotomt med en nyare kyrkogård, ett kapell samt en klockstapel.

Evertsbergs kapell är beläget i den lilla byn med samma namn, ca två mil sydväst om moderkyrkan i Älvdalen.

Till kapellet hör en mindre kyrkogård anlagd söder om kapellet. Den avgränsas av tomtens spjälstaket och ingången ligger i anslutning till kyrkans vapenhus. Till största del utgörs tomten av en gräsplan med några enstaka låga buskar och ett par björkar. Kyrkogården har endast två rader med gravar, en i söder och en i öster, vilka är anlagda längs med staketet. Begravningsplatsen invigdes så sent som 1996, samtliga gravar har tillkommit därefter.

Klockstapeln står i väster, strax utanför kyrkans vapenhus och ovanligt nära kapellbyggnaden. Den är uppställd på tvären i förhållande till långhuset. Klockstapeln bedöms vara upptimrad under första hälften av 1600-talet men bär årtalet 1698.