Stäng fönster Ljusdal kn, LOS KYRKBY 8:1 LOS KYRKA

Beskrivning
År 1750 anlades den första kyrkogården i Los socken och resterna efter denna återfinns cirka 200 meter väster om kyrkan. Den äldsta kyrkogården vid kyrkan, som började nyttjas vid 1800-talets början, omgärdas på östra och södra sidan av ett gjutjärnsstaket samt en stenmur och på övriga sidor av trästaket. Kyrkogården har grusade gångar och gräsbeklädda kvarter. Växtligheten utgörs främst av häckar och fristående buskar samt högresta björkar. Närmast kyrkan återfinns ett antal större gravvårdar varav ett stockholmstillverkat gjutjärnskors från 1880-talet. Norr om kyrkan finns ett stort kvarter med relativt många träkors, huvudsakligen från 1930–1940-talen. Kyrkogården utökades under 1950-talet mot väster. De flesta vårdarna på kyrkogården är stående. I det nordvästra hörnet av kyrkogården ligger en minneslund som fick sin nuvarande form 1991.