Stäng fönster Staffanstorp kn, KYRKHEDDINGE 21:1 KYRKHEDDINGE KYRKA

Beskrivning
Kyrkheddinge kyrka ligger i Kyrkheddinge kyrkby och söder om Gamla Dalbyvägen mellan Staffanstorp och Dalby. Strax väster om kyrkogården finns prästgården. Intill denna ligger bygdegården, benämnd Hemvärnsgården, en stor 1800-talsbyggnad. Invid kyrkan finns skolan med två röda tegelbyggnader från sent 1800-talet och omkring 1900. Det röda teglet är även kännetecknande för merparten av byns övriga hus. Norr om byn finns bebyggelse vid det gamla stationshuset där det förr även fanns mejeri. Kyrkan omges av kyrkogård, inramad av bokhäckar. Vägren mellan den äldre delen och den utvidgade delen i väster kantas av formklippta tujor. Kyrkogården är indelad i rektangulära kvarter och gångarna är belagda med grus. Merparten av gravarna är grusgravar med buxbomsinramning. Ett gravkapell, sammanbyggt med en ekonomidel, finns i södra delen.