Stäng fönster Jönköping kn, ANGERDSHESTRA 2:1 M.FL. ANGERDSHESTRA KYRKA

Beskrivning
Timmerkyrkan ligger centralt med koret åt öster på en närmast kvadratisk kyrkogård av smärre storlek. Runt kyrkogården löper en mossbelupen kallmur av gråsten, från 1798 i södra delen och 1887 i norra (utvidgning skedde 1887-89). På insidan är gamla lövträd. Mitt för kyrkporten är en öppning med smidd pargrind samt fyrkantiga, toppiga, granitstolpar från 1800-talet. I norr är en öppning från 1993 med smidesgrind och tuktade granitstolpar. I öster är en öppning med smidd pargrind och betongstolpar från 1900-talets mitt. Från öppningarna löper raka grusgångar fram till kyrkan och omsluter denna. Rätvinkliga grusgångar skjuter ut åt norr och söder, kantade av gravar och lövhäckar. Vid södra muren står två stenar från 1668 respektive 1708. I sydost och nordväst finns flera gravar med stenram och grusad yta. Vidare finns två järnkors. I sydväst står en klockstapel och i öster en bod.