Stäng fönster Ljusnarsberg kn, KOPPARBERG 1:9 LJUSNARSBERGS KYRKA

Beskrivning
Kyrkogården omges av ett trästaket av krysställda, svartmålade spjälor. Det finns fem ingångar till kyrkogården, tre med grindstolpar av huggen sten med dubbla gjutjärnsgrindar samt två med trägrindar. Från den södra entrén leder en trädallé upp till kyrkan. Kyrkogården sluttar ner mot söder och är gräsbevuxen med ett gångsystem av grus. I kvarteren närmast kyrkan finns ovanligt många äldre gravvårdar med stenramar, järnstaket och mönsterkrattad sand. Kvarteren längst i söder har en annan karaktär med låga häckar som skiljer raderna med gravar åt. Kvarteren i sydväst har inga rygghäckar och ser ut att vara de senaste tillkomna kvarteren. I nordväst utanför kyrkogården finns kyrkans, till stor del inklädda, tjärade klockstapel från 1640-talet samt tre ditflyttade kyrkstallar.