Stäng fönster Laholm kn, TJÄRBY 2:5 M.FL. TJÄRBY KYRKA

Beskrivning
Tjärby kyrka omges mot norr, söder och öster av en kyrkogård. Huvudentrén är belägen i väster och sker genom en inkörsport av sandsten och vitputsat tegel som uppfördes 1926. Kyrkogården har gräsbevuxna gravkvarter och grusgångar däremellan. På kyrkogården växer även träd av olika slag samt vintergröna buskar.
Öster om kyrkan återfinns ett mindre bårhus uppfört i granit. Bårhuset har ett tunnvälvt tak bevuxet med gräs. Mot öster ligger även en ekonomibyggnad med gråmålad träfasad och sadeltak.

Kyrkogården kantas mot norr, öster och söder av en häck, mot väster av ett järnstaket med plintar. Här angränsar kyrkogården en asfaltsbelagd parkeringsplats, samt den gamla kustlandsvägen som löper genom samhället. Norr om kyrkogården ligger det f d tingshuset uppfört i timmer på 1700-talet. Mot öster och söder tar jordbrukslandskapet vid. Hela kyrkogården kantas av en trädkrans.