Stäng fönster Varberg kn, KARL GUSTAVS KYRKA 1:1 M.FL. KARL GUSTAVS KYRKA

Beskrivning
Kyrkogården kringgärdas av en kallmurad stenmur med öppningar i väster, nordost, öster och söder. Från södra muröppningen löper en gång med trappor mot kyrkan. I muröppningarna sitter parsmidesgrindar i fyrkantiga, slätputsade stolpar med cement och stenlock i toppen. Stenmuren är högre på västra och norra sidan. Innanför stenmurarna finns en trädrad av lind. Kyrkogårdsplanen norr om kyrkan är plan, söder om kyrkan ligger den i tre travéer med stenkant.
På kyrkogården finns några hängaskar, ett fåtal vintergröna växter som rhododendron och buxbom. Här finns även ett antal rosenbuskar.
Gångarna är grusade och avgränsas mot gräsmattorna med hjälp av en tunn trälist. En grusad gång löper från entrén i väster runt kyrkan till södra och östra entrén. Kyrkan har gräs närmast fasaden. Runt absiden ligger en grussträng. Vid södra kyrkoentrén växer buskar.
Gravvårdsområdet är gräsbevuxet. Av gravstenarna är det få som har planteringsytor. Nordväst om kyrkan finns ett antal äldre stenar från 1800-talets början. Ett fåtal gravvårdar har en större ram och grus.
Belysningen utgörs av svarta stolpar med runda kulor/glober av klart glas, vilka står utefter gångarna.

I nordöstra hörnet står ett bårhus från 1967 som senare har tillbyggts mot öster. Byggnaden har en putsad, vit fasad. Bakom bårhuset står ett antal äldre gravstenar.

I väster ligger en parkering som utgörs av en hårdgjord yta. Här finns även en plats för vatten, redskap och sopkärl. Den förbipasserande vägen i söder är breddad för bilparkering vid kyrkan. Vidare finns en hårdgjord, grusad yta utanför kyrkogårdens sydöstra hörn.