Stäng fönster Karlstad kn, SYLLEN 1 VÄSTERSTRANDSKYRKAN

Beskrivning
Kyrktomten ligger i en sluttning med byggnaden placerad i nedkanten. Strax utanför kyrkan löper flera vägar, bland annat E18 och en genomfartsled. Väster om kyrkan finns en parkeringsplats och mot norr angränsar ett villaområde. Öster om finns en gräsbeväxt kulle. Kring parkeringen står enstaka lövträd och längs den norra väggen växer enstaka lövträd och prydnadsbuskar.
Kyrkokomplexet har i stort en rektangulär planform, och orienterad i öst-västlig riktning. Byggnaden ligger i en sluttning och har en sutterängvåning. Bottenvåningen är gjuten av betong och övrig fasad är murad av gult tegel och bryts upp av lika slag av fönstersättningar. Taket som har flacka takfall åt olika håll är belagt med såväl tvåkupigt betongtegel som falsad plåt. Kyrksalen är belägen i det sydöstra ytterhörn av komplexet och markeras i fasaden av ett resligt hörn, smala rektangulära ljusinsläpp och ett kors på gavelspetsen.
Huvudingång finns på norra långsidan som i huvudsak består av aluminiumpartier med dörrar och fönster. Västra gaveln har två våningar. I byggnadskomplexets västra delar finns samkvämsrum, arbets- och sammanträdesrum, pastorsexpedition, servering och rum för barn- och ungdomsverksamhet. Alla golvytor i denna del av byggnaden är lagda med linolium, väggar av tegel och tak av skivmaterial.
Ett separat klocktorn av betong står på nordöstra sidan, intill huvudingången.