Stäng fönster Täby kn, GRIBBYLUND 24:7 GRIBBYLUNDS KAPELL

Omgivningen
Gribbylunds kapell är beläget mitt i villaområdet, inte långt från Gribbylunds centrum. Närmast kyrkan domineras bebyggelsen av byggnader tillkomna under 1900-talets andra hälft.

Anläggningen
Sydost om kapellet ligger församlingsgården med lokaler även för kyrkans förskola. Församlingsgården uppfördes i samband med kapellets nyinvigning under 1990-talet.
Klockstapeln väster om kapellet invigdes 1993. Båda är klädda med vitmålad locklistpanel.
På nordöstra hörnet av kapelltomten finns minnen från Alliansföreningens äldsta tid. Där är ännu ett altare och några sittplatser bevarade från 1920-talets friluftsgudstjänster.

Kyrkobyggnaden
Gribbylunds kapell är orienterat i öst-västlig riktning. Byggnaden har en stomme av trä och är uppförd i tre våningsplan. I källarvåningen finns lokaler för ungdomsverksamhet, bottenvåningen rymmer kyrksalen samt en mindre samlingssal, som kallas "Books rum" och på övervåningen är distriktsexpeditionen med kontor belägen.