Stäng fönster Vaxholm kn, YTTERBY 4:175 RESARÖ KAPELL

Omgivningen
Resarö kapell ligger på ett högt och fritt läge, i närheten av Resarö skola och livsmedelsbutik. Området karaktäriseras annars av lantlig villabebyggelse.

Anläggningen
Kyrkotomten, som är gräsbevuxen med ett grusbelagt entréparti, omramas av ett enkelt och rödmålat pinnstaket. En mindre ekonomibyggnad har nyligen uppförts av liggande och stående fasspåntpanel, täckt av papptak. På kyrkotomten står klockstapeln, uppförd redan 1962, efter ritningar av Nils Winblad. Klockstapeln har en öppen s k klockbockskonstruktion och är täckt av ett kraftigt, huvliknande tak.

Kyrkobyggnaden
Resarö kapell är uppfört med en stomme i resvirke. 1986 byggdes kapellet till med en församlingsgård efter ett förslag av arkitekten Hilding Lögdberg. I samband med ombyggnaden inreddes det forna vapenhuset i söder till sakristia.