Stäng fönster Skövde kn, KYRKOJORDEN 1:1 VRETENS KYRKA

Beskrivning
VRETENS KYRKA ligger öst - västligt placerad i norra delen av den rektangulära kyrkogården. Kyrkan är belägen på en grusplan. Kyrkogårdens huvudingång från landsvägen i norr utgörs av en dubbel järngrind, troligen 1950-tal. Vardera grind har enkel gallerdekor med ett stort mittkors. En lång grusgång, kantad av höga häckar, leder från kyrkogårdsgrinden till kyrkans nordfasad. Allén viker av mot öster respektive väster där grusplanen tar vid och inhägnar på så sätt kyrkogården mot norr. Utmed norra delen av kyrkogårdens västra gräns är en granhäck. I övrigt saknar kyrkogården inhägnad. Gravvårdarna ligger huvudsakligen söder om kyrkan. Kyrkogården indelas här i kvarter genom symmetriskt anlagda smala grusgångar och gräsmatta. Gravstenarna ligger till största delen i öst - västlig riktning. På kyrkogården finns några större lövträd, bland annat ekar i söder.
UTHUS - Väster om kyrkogården finns ett litet uthus av rödmålade brädor och med pulpettak. Här inryms ett dass samt en mindre redskapsbod.