Stäng fönster Örebro kn, LÄNNÄS KYRKA 1:1 LÄNNÄS KYRKA

Beskrivning
Kyrkan omges av en kyrkogård som har utvidgats åt norr. Kyrkogården omgärdas av en planterad häck och trädkrans med en bakomliggande kallmurad stenmur i öster. I de övriga vädersträcken finns en låg stenkant utanför häcken som bitvis fungerar som stödmur. Utvidgningen norr om kyrkan kantas i öster av en kallmurad stenmur och på övriga sidor av en planterad häck. Kyrkogården har ett enkelt gångsystem med i huvudsak asfalterade gångar, i söder finns en ”grusad” gång och kalkstensplattor mellan gravkvarteren.

Entréer till kyrkogården finns i sydöst och nordost. Grindstolparna till båda entréerna består av huggna, murade, kalkstensblock och de kröns av kalkstensplattor. Sydöstra entrén har grindar i svartmålat smide.

På kyrkogården finns inslag av äldre gravvårdar där några av dem har stenram eller hörnkedjor. Gravarna är tätt placerade.

Strax utanför kyrkogården i nordväst finns en äldre bisättningsbyggnad. Flera borttagna gravstenar finns här.

Inventeringstillfället 2008-02-13