Stäng fönster Växjö kn, LAMMHULT 25:8 LAMMHULTS KYRKA

Beskrivning

Kyrkan står inte på någon kyrkogård utan i ett mer stadsparksliknande grönområde strax sydost om samhällets centrum. Platsen ligger högt med utsikt ut över ortens bebyggelse. I kyrkans omedelbara närhet börjar ett bostadsområde och på andra sidan vägen finns ortens skola.

Marken på kyrkplatsen är gräsbevuxen och mot den närliggande vägen avgränsas den med låga häckar. Runt kyrkan och bårhuset löper gångar av smågatsten.

Invid kyrkans sydvästra hörn står dess klockstapel. Den är modernt utformad i tidens material, men med traditionella klockstaplar som förebild. Bockar och strävor är gjutna av betong och målade i vitt. Korstaket är klätt med kopparplåt och dess fyra gavelrösten består av brunmålade, glest liggande träribbor. Innanför dessa sitter den ensamma klockan. Taket kröns av en likaledes kopparinklädd smal spira.