Stäng fönster Mark kn, ÖXNEVALLA KYRKA 1:1 ÖXNEVALLA KYRKA

Beskrivning
Kyrkogården är kvadratisk till formen och har utvidgats åt norr. Kyrkan är belägen i södra delen. Kyrkogården inhägnas av en kallmurad stenmur, i söder i form av en stödmur, som kantas av en gles trädkrans. I kyrkogårdsmuren har det funnits stigluckor men dessa revs i slutet av 1800-talet. Den utvidgade norra delen inhägnas åt norr av en häckplantering och åt sydväst av ett trästaket. Smidesgrindar i söder, väster och öster. Kyrkogården är gräsbevuxen med grusade gångar, rakt åt norr kantad av en allé av Pyramidaskar. De äldsta gravvårdarna är belägna söder om kyrkan. Här finns några järnkors och en del större gravvårdar med grusfyllning.

Nordväst om kyrkan finns ett vitputsat bårhus i sten, troligen uppfört under första hälften av 1800-talet. Detta har tillbyggts under senare tid, möjligen på 1960-talet, med personalrum och toaletter. Den tidigare rektangulära planformen har i och med detta utvidgats och omformats till en L-form.