Stäng fönster Göteborg kn, TOLERED 176:1 TOLEREDSKYRKAN

Beskrivning
KYRKOANLÄGGNINGEN består av kyrkan, som är en hallbyggnad med separat kyrktorn, två lägre vinkelutbyggnader med församlingslokaler samt kyrkotomten. Anläggningen ligger invid korsningen mellan Björlandavägen och Toleredsgatan. Infart till kyrkoanläggningen med tillhörande parkering sker från Vinlandsgatan, en mindre matargata som löper parallellt med Björlandavägen.

KYRKTOMTEN avgränsas med Gunnebostaket (grönt plastat nät med gröna stolpar och överliggare) och klippta häckar längs vissa sträckor. Entréerna är inte markerade, grindar saknas, och ingångar finns i flera väderstreck. PLANTERINGARNA består av halvstora lövträd, fritt placerade på tomten, samt buskar och vintergröna barrväxter på flera ställen längs tomtgränsen och fasaderna. Öppna ytor är gräsbesådda. GÅNGSYSTEMET är asfalterat. Norr om församlingshemmet finns en parkeringsplats och vid kyrkans entré en vändplan, båda asfalterade.

FÖRSAMLINGSLOKALERNA tillkom 1979 och består av en större vinkelbyggnad norr om kyrkan samt en mindre tillbyggnad i söder. De har fasader av mörkbrun stående panel, vitputsade gavlar, mörkbruna fönsterband och flacka pappklädda pulpettak.

Se även området "Göteborg, Centrala Hisingen, Tolered, kv Vänskapen, Tolereds kyrka"