Stäng fönster Mariestad kn, MYRAN 2 MARIEHOLMSKYRKAN

Beskrivning
MARIEHOLMSKYRKAN - Marieholmskyrkan omges av en gräsmatta. I väster och söder är gräsplanen mycket smal. Inhägnad saknas. Tidigare fanns en låg mur mot parkeringsplatsen i väster. Sydväst om kyrkan står en klockstapel. Kyrkan är i söder och öster hopbyggd med samlings- och konstorslokaler, vilka är grupperade kring en gård. Mellan klockstapeln och de två entréerna mot väster är en kvadratisk gård, omgärdad av en smal pelargång med överbyggnad. Gården är bevuxen med låga buskar. Väster om kyrkan ligger cementplattor.
KLOCKSTAPEL - Klockstapeln är uppförd av betong med öppen nederdel. Övre delen har har fasader av glas (i norr och söder) respektive plåt ( i öster och väster).
FÖRSAMLINGSDEL - Den med kyrkan sammanbyggda församlingsdelen är ursprungligen byggd som en fyrkant runt gården i mitten. Den är lägre än kyrkan. Byggnaden har senare, ca 1994, i nordöstra delen kompletteras med en rektangulär utbyggnad i mot öster. Byggnaden/byggnaderna innehåller samlingssal i söder och kontor, kök mm i öster. I källaren finns ungdomslokaler.
FASAD - Fasaden är klädd med mörkrött fasadtegel. Närmast taket finns en bred list av gulvit plåt.
PORTAR - De två ingångarna mot väster är gemensamma för kyrka och samlingslokaler. De består av pardörrar av brun plåt samt i varje dörrblad två höga glasrutor. I öster finns en likadan port till ungdomslokalerna i källaren. Det finns även en port av brun träpanel i norr. Den nybyggda församlingsdelen har en port mot väster.
FÖNSTER - Mellan portarna i västfasaden finns en rad högt placerade, smala fönster. Övriga fönster är höga och smala med ospröjsade rutor.
TAK - Det plana taket täcks av papp.