Stäng fönster Sandviken kn, CHAMPINJONEN 2 BJÖRKSÄTRA KYRKA

Beskrivning
Kyrkotomten har karaktären av ett skogsparti till större delen bestående av björkar. Vid sidan av byggnaderna och klockstapeln finns inga ytterligare dekorationer eller arrangemang. Gång-vägarna till och från kyrkan slingrar sig mellan träden och ger närmast känslan av skogsstigar. Som en följd av detta bildar platsen en naturlik kontrast till omgivningens anlagda, asfalterade ytor.

Klockstapeln uppfördes 1975 efter ritningar av kyrkans arkitekt Hilding Lögdberg. Genom att även vara en portal fungerar klockstapeln som entré till kyrkotomten från det intilliggande skol- och butiksområdet. Dess sjuttonhundratalsinspirerade stil med rödfärgade fasader och tjärat tak utmärker sig i den modernistiska omgivningen.