Stäng fönster Halmstad kn, MAGISTERN 15 KÄRLEKENS KYRKA

Beskrivning
MILJÖ- Kärleken är en stadsdel belägen i de norra delarna av Halmstad. Kyrkan ligger på västra sidan av Göteborgsvägen, genomfartsleden genom området. Anläggningen omges av gräsytor och ligger i bostadsområdet.

ANLÄGGNING- Kyrkan och församlingshemmet ligger något över gatunivå. Församlingshemmet är beläget söder om kyrkan och förbinds med kyrkan genom en glasad gång. Mot vägen finns en låg stödmur i rött tegel. Kyrkan och församlingshemmet omges av gräsytor. Fram till byggnadernas entréer och på ytorna närmast byggnaderna är marken belagd med rött marktegel eller röda betongstenar. Intill vägen, öster om byggnaderna står en klockstapel. Klockstapeln har fyra ben, varav två står utanför stödmuren och två står på gräsytan ovanför stödmuren. Klockstapeln har en ensam klocka under ett kopparplåtstäckt sadeltak. Träkonstruktionen är målad mörkbrun. Mellan stödmuren och vägen i öster finns parkeringsplatser. Parkeringsplatser finns även söder om församlingshemmet.