Stäng fönster Sala kn, FLÄCKEBO KLOCKARBOL 1:3 FLÄCKEBO KYRKA

Beskrivning
Kyrkogården har närmast formen av en långsträckt rektangel med kortsidorna i nordost och sydväst. Övre, äldsta delen sluttar från öster ned till en stentrappa till den nedre, nyare delen som sluttar mot Fläcksjöns strandområde.

Fem ingångar leder in till kyrkogården. Huvudingången i öster utgörs av en dubbelgrind av svartmålat järn mellan putsade stolpar. På samma sida av muren, åt norr vid sakristian, finns en öppning där en stiglucka tidigare var belägen.

Gravplatserna är belägna söder och väster om kyrkan, inordnade i grästäckta områden och kvarter, åtskilda genom grusade eller plattsatta gångar. Bland träden som skuggar den gamla kyrkogården märks främst de ståtliga ekarna.

Nordväst om kyrkans huvudingång ligger bårhuset från 1950, med vitputsade fasader, gallerförsedda fönster och sadeltak täckt med enkupiga tegelpannor.