Stäng fönster Sotenäs kn, HOVENÄS 1:193 HOVENÄSETS KAPELL

Beskrivning
HOVENÄSETS KAPELL är beläget i en sydvästsluttning, på en terrass med stödmurar av granit. Terrassen är grusad med gräs längs kanterna, och har oxelträd planterade längs ytterkanten. Ingång till terrassen och kapellet via en stentrappa med räcken vid sidorna.

Öster om kapellet ligger ett BÅRHUS, med spritputsade väggar, avfärgade i grått, slätputsade vita hörn och kanter samt latinskt kors på väggen vid ingången. Spetsigt avslutad dubbeldörr av trä med stående panel, brunmålad. Sadeltak, förlängt på trästolpar över ingången, täckt med eternitplattor. Byggt några år efter kapellet.

På berget nordöst om kapellet står en KLOCKSTAPEL. Gjutna steg i berget bildar en trappa upp. Öppen klockbock av runda trästolpar, inklädda med röd plåt. Sadeltakstäckt överdel med plåtbeklädnad, krönt av ett högt latinskt kors. Uppförd 1924 (30 år före kapellet).