Stäng fönster Svenljunga kn, MJÖBÄCKS PRÄSTGÅRD 1:18 MJÖBÄCKS KYRKA

Beskrivning
Kyrkogården som omger kyrkan är i det närmaste kvadratisk till formen med kyrkan placerad i mitten. En kallmur utgör stödmur för kyrkogården runt om. Öppningar finns i muren åt öster, och invid denna en asfalterad parkeringsplats, i söder, med stentrappa med borttagna grindar samt i väster. En allé kantar kyrkogårdens södra ingång fram till kyrkans sydportal.

Kyrkogården är gräsbevuxen med breda grusade gångar runt om kyrkobyggnaden samt till ingångarna i väster, söder och öster. Gravvårdarna är placerade i rader runt om kyrkan.

Mjöbäcks gamla kyrkogård är belägen ca 200 meter sydöst om den nuvarande kyrkplatsen. Denna kyrkogård är belägen invid landsvägen och inhägnas av ett lågt smidesstaket med korsdekoration och smidesgrind i väster samt av enklare stängsel i öster. Den gamla kyrkan finns inte längre kvar och gravvårdarna är koncentrerade till kyrkogårdens norra och östra delar. Kyrkogården har en kvadratisk form och är helt och hållet gräsbevuxen. Lövträd, främst björkar, kantar kyrkogården åt norr och öster och på kyrkogården finns något enstaka träd. En plattgång med sammanbindande trappor leder från grinden i väster fram till ett stort träkors i öster. Parkeringsplats i söder.