Stäng fönster Tidaholm kn, DIMBO 9:2 M.FL. FRANCISKUSKAPELLET

Beskrivning
Kapellet är ingrävt i bergets sida som sluttar åt väster. Framför ingången i väster är en terrasserad yta belagd med råbruten kalksten. I dess norra ände står ett altare av två resta granithällar, varav frontstycket har en korsblindering och ovanpå detta en träskiva. Från terrassen leder en trappa upp i backen på sydsidan av kapellet, en stig leder ned till en öppen plan yta i sydväst och i väster en trappa ned till "Sankta Claras trädgård" i väster. Nämnda trappor och stigar är belagda med råbruten kalksten och två av dem har träräcken. Stigen går under namnet "Pilgrimsstigen" och kantas även av små trätavlor med bibelord. I backen direkt norr om denna är två parallella långa träbänkar och en minnessten över kapellets grundande. "Trädgården" är belagd med råbruten kalksten och kantas av några enkla träbänkar. Den knyts via en egen stig samman med ovannämnda öppna yta i söder, likaså den med träbänkar. Väster om denna är invid vägen en källa övertäckt med ett sadeltak av korrugerad plåt. Från denna rinner en liten bäck åt norr längs vägen och korsas av en träspång. Ytorna mellan platsens stigar och trappor upptages av små planteringar och enstaka lövträd, vilket bäddar in kapellet i grönska.