Stäng fönster Stockholm kn, HAMMARÖ 13 M.FL.

Beskrivning
Punkthusområde från 1950-talets sista år på båda sidor om Molkomsbacken och omgivna av en ring samtida lamellhus. Byggnaderna är rationellt gestaltade, står i souterräng i områdets högsta delar och har olika våningsantal. Naturmarken är delvis sparad men området präglas likaväl av asfalterade ytor för parkering och breda körvägar till husen. Prydnadsplanteringar i form av buskar förekommer allmänt liksom gräsmattor intill husen. Trappor av betong och natursten är anlagda i parkmarken och i kvarteret Spårö har omfattande terrasseringar av betong utförts och marken mellan byggnaderna är i hög grad asfalterad eller på annat sätt hårdgjord. Mellan Spårö 4 och 5 finns en lekplats omgiven av regelbundet utplanterade lövträd. Sopbyggnader har uppförts under 1990-talet på två platser och i inledningen av 2000-talet uppfördes en tvättstuga i ett plan på Spårö 3.