Stäng fönster Stockholm kn, LAGNÖ 2 M.FL.

Beskrivning
Kvarter med 44 radhus i tio längor som utgör en del i ett större radhusområde från 1960-talets första hälft i nordvästra Farsta. Kvarteret sträcker sig längs Värmlandsvägen och omges av gångstråk med inslag av stora lövträd. Vid de två infarterna från Värmlandsvägen finns fyra garagelängor, samtida med radhusen. Huslängorna är grupperade kring asfalterade gångvågar som i den nordvästra delen av kvarteret avslutas med en lekyta. På den allmänna marken finns planteringarna av tallbuskar och andra buskage. Tomterna har gräsbevuxna gårdar som avskiljs av låga staket eller buskar och varierar ifråga om markbeläggning och vegetation. Några tomter har bebyggts med bodar.

Kvarteret uppfördes genom självbyggeri i Stockholms stads fastighetskontors Småstugebyrås regi. Byggnaderna är av två typer, S40 och S42. Ritningarna stod Jon Höjer och Sture Ljungqvist för. 1977 tilläggsisolerades och bekläddes alla radhuslängor fasader, med undantag för en länga om tre hus, med kalksandsten sk Mexitegel. Lagnö 27-28 byggdes 1968 på med en våning, vilket förändrats huslängans karaktär påtagligt. I övrigt har flera entréer försetts med farstukvistliknande skärmtak med sadeltak. Merparten av taken är täckta med tegelimiterande plåt. Enstaka tak är täckta med falsad plåt. En länga (19-22) samt några enstaka hus har kvar den ursprungliga taktäckningen av papp.