Stäng fönster Stockholm kn, RÅDMANSÖ 2 M.FL.

Beskrivning
Fastigheterna Rådmansö 2 - 41 utgörs av 10 radhuslängor och 4 garagelängor. De är ritade av Jon Höjer & Sture Ljungqvist och uppförda 1960-62 i småstugebyråns regi. Anläggningen är lokaliserad på västra sidan om Värmlandsvägen och ingår i ett större område med radhus i den västra delen av Farsta. Radhusen är placerade runt en gemensam park och får formen av en grannskapsenhet. Byggnaderna är företrädesvis uppförda i souterräng och är av två typer, S 40 a och S 42 alt. Bebyggelsen följer höjdkurvorna och ligger med entréer inåt och kuperade tomter utåt. Vid infarten till området ligger två samtida garagelängor på varsin sida. Tomterna avgränsas företrädesvis med häckar. Gräsmattor och varierande växtlighet. Vissa tomter har kompletterats med bodar och vissa med utbyggnader på baksidan.