Stäng fönster Stockholm kn, RESARÖ 2 M.FL.

Beskrivning
Radhuskvarter med sextiotalet radhus från 1960-talets förra hälft i ett större radhusområde i nordvästra Farsta. Kvarteret som uppfördes i Småstugebyråns regi är högt beläget och de 15 längorna om tre till sju hus följer höjdkurvorna i terrängens högsta delar. I väster vidtar ett större skogsparti och kuperad naturmark med blandskog omger hela området.
Centralt i området finns asfalterade parkeringsytor och garagelängor samtida med radhusen. Två vägar löper mot norr och söder och når platsbildningar med lekplatser och i söder även parkering.
Tomterna är delvis kraftigt kuperade och skiljer sig mycket åt sinsemellan vad gäller markbeläggning och vegetetation. låga trästaket och häckar avskiljer de flesta och på entrésidorna avdelas tomterna närmast byggnaderna med hjälp av plank. Ett tiotal bodar har uppförts på tomtmark.
Byggnaderna är uppförda i souterräng och är av fyra typer ( S40 b, S40 c, S42 och S42 alt) som samtliga ritades av Jon Höjer och Sture Ljungqvist. Efter ett beslut i områdets styrelse släpptes färgsättningen fri på 1990-talet vilket resulterar i att de flesta av de ursprungligen grå putsfasaderna målats, vitt dominerar men fler kulörer förekommer. Vanliga förändringar är även att ytterdörrarna bytts ut, att de ursprungliga skärmtaken vid entréerna ändrats och att uterum och skärmtak tillkommit på trädgårdssidorna.