Stäng fönster Stockholm kn, BROMMÖ 3 M.FL.

Beskrivning
Brommö 3 och 4 utgörs av 7 flerbostadshus/lamellhus i tegel, med lokaler och butiker, uppförda 1957-66 efter ritningar av Nils Lönnroth, i regi av Familjebostäder. En barnstuga uppfördes på sluttande mark inne på den östra gårdsbildningen 1982, efter ritningar av Fastighetskontorets byggavdelning - arkitektbyrån, även den i regi av Familjebostäder.
Den västra delen utgörs av 6 parallella och förskjutna huskroppar av olika längd. Anläggningen inramas i öst av en något cirkelformad längre lamell med två böjda och rundade delar. Huskropparna är anpassade efter markens terräng vilket har gett gårdarna varierad bevarad kuperad mark av skogskaraktär. Fem lameller med gavlarna mot Forshagagatan har butiker eller lokaler för uthyrning, och ses som områdets entrésida. Parallellt med vägen löper områdets bilparkering. Trots förändringar har området som helhet bevarad särpräglad karaktär.
Längst i väst jämte Brommö 4 hus nr 2, fanns fram till 1991 två affärshus ritade av samma arkitekt dvs Nils Lönnroth och uppförda vid samma tid 1957. Nu ligger där två punkthus från 1992.