Stäng fönster Stockholm kn, HJÄLMÖ 1 M.FL.

Beskrivning
Tre 16-våningshus från skiftet 1950-60-tal just norr om Centrumkyrkan. Kvarteret som är stort till ytan är beläget på en höjdrygg som är markant brant mot kyrkan i söder. Från centrum leder en asfalterad gång med svarta stålrörsräcken upp till ett brett asfaltstråk i fastighetens östra del. Öster om stråket bildar fem garagelängor från 1967, tillverkade av AB Långseleverken, gräns mot tunnelbanespåret. Längorna har stommar av beigemålde betongelement och tak av sinuskorrugerad plåt. De gröna portarna av träpanel avskiljs av blank plåt. På två ställen byggdes luckorna mellan längorna igen med extra garage av brun träpanel 1981 och två längor av senare datum med panelklädda trästommar står vinkelrätt uppställda i fastighetens norra del. Här finns också en större parkeringsyta och mittemot garagelängorna finns parkeringskvarter avdelade av lönnar.

I väster sluttar marken kraftigt och här har naturmarken med löv- och barrvegetation sparats. Längst i söder lekplats omgärdad av spjälstaket och gång upp till byggnaderna.

Punkthusen står på regelbundet avstånd med kortklippta gräsytor med enstaka sparade tallar emellan. Naturstensterrasseringar har gjorts mot parkeringsraden och vid entréerna vilka återfinns i souterrängplan. Kring entréerna planteringar av prydnadsbarrväxter och prydnadsbuskar även vid fasader. En marklägenhet har en staketavgränsad uteplats med rabatter.