Stäng fönster Stockholm kn, ARNÖ 2 FARSTA GYMNASIUM

Beskrivning
Anläggningen som uppfördes som högstadie- och gymnasieskola är lokaliserad strax söder om Farsta centrum. Skolan uppfördes 1961 - 68 efter ritningar av arkitekten Lennart Brundin i regi av Stockholm skoldirektion. Uppförd med 6 delvis sammanbyggda huskroppar i 2-3 våningar, vissa med källarvåning delvis ovan mark. Skolan har ursprungligt fasadmaterial i vit slammat och putsat fasadtegel och fönsterpartier, men med sliten patina. Skolan har byggts om och till i omgångar ( se resp. byggnads historik). Anläggningens mark är något kuperad. Skolgårdarna och marken närmast är asfalterad och med viss sparad naturmark med löv- och barrträd. På anläggningens södra hörn finns sedan 1996 en prefabricerad 1- vånings skolpaviljong på torpargrund, blå träpanel, sadeltak med trapetskorrugerad plåt och 1- lufts träfönster.