Stäng fönster Stockholm kn, PERSTORP 3

Beskrivning
Anläggningen utgörs av 5 olika stora lamellhus varav ett är ett loftgångshus, samt ett stort 2- våningsgarage. Husen uppfördes samtidigt som intilliggande sjukhus (Perstorp 1) under andra hälften av 1960-talet. Loftgångshuset uppfördes som personalbostäder. Husen och garaget ritades av arkitekterna Åke Ahlström & Kell Åström. Husen bildar en öppen rektangulär gård, den minsta längan ligger inne på gården. Gården har ett högt berg i dagen med barr- och lövträd, flaggstång, lekplats, asfalterade gångar och planteringar. Runt och omkring husen är det kuperad mark av skogskaraktär. Biltrafiken är lokaliserad vid garaget som ligger vid västra sidan.
Anläggningen är högt belägen med omgärdande naturmark i den nordöstra delen av Farsta, ovanför Hökarängens gård och Drevviken. Anläggningen nås via Ekebergsbacken.
Husen har bevarad särpräglad karaktär.