Stäng fönster Stockholm kn, ERIKSÖ 2 M.FL.

Beskrivning
Två loftgångshus från 1958-61 av Backström & Reinius längs Lysviksgatan och i souterräng mot parkstråk och samtida punkthus. Gatumiljön präglas av karaktärsskapande regelbundet planterade lövträd, buskar och grästäckta kvarter samt marklägenheternas trädgårdar. I södra delen asfalterad parkeringsplats, sentida klätterställningar och mjukt kuperade gräsmattor. I norra änden av anläggningen betongtrappa med ursprungligt järnräcke vid husgavel och mellan byggnaderna omfattande betongtrappor- och terrasseringar, delvis för att nå de gavelplacerade entréerna till de undre planens korridorer. På parksidan har de nedre souterrängplanens lägenheter uteplatser med betongplattor och de avskiljs med plank och häckar. Karaktärsträden från gatumiljön återfinns också nedanför byggnaderna och på Eriksö 3 är vegetationen tät mot parkstråket.