Stäng fönster Stockholm kn, STORA TALLKROGEN 4 M.FL. LILLA SKÖNDAL

Beskrivning
Mangårdsbyggnad och bostadshus från ca 1800 på en sluttande tomt i östra Gubbängen. På tomterna finns gräs, träd, grusgångar, alléer, grusbelagda p-platser samt ett antal mindre byggnader; Ett torp med sadeltak med enkupigt tegel och fasader av röd locklistpanel, en förrådslänga med pulpettak med enkupigt taktegel och fasader av röd locklistpanel, en mindre röd bod och ett dass. På tomten finns också två nyare garage med sadeltak med betongpannor och fasader av röd locklistpanel. Framför husen finns en grusplan. Mot gatan i norr finns ett gunnebostaket och ett plank. I slänten mot gatan i nordost växer en häck. Mot ost och syd finns ett gunnebostängsel, mot sydväst ett rött träplank och mot väst ett tryckimpregnerat plank. Mellan de två tomterna finns ett plank av tryckimpregnerat trä. Mellan de två huvudbyggnaderna finns ett vitt staket med en svart järngrind. På syd- och ostsidan av huvudbyggnaden på Stota Tallkrogen 4 samt på nord- och ostsidan om torpet finns en utplanad yta med trästolpar och staket runt.