Stäng fönster Stockholm kn, GRIMSTA 1:2 KANAANBADET

Beskrivning
Kanaan och Kanaanbadet ligger i den södra delen av Grimsta på en halvudde i Mälaren. Platsens har haft namnet Kanaan sedan 1700-talet, då man av okänd anledning gav bibliska namn till några torp i Grimstaskogen. Vid Kanaan finns idag en sommarvilla från 1880-talet på den plats där det på 1700-talet fanns ett torp. I slutet av 1700-talet uppfördes ett sommarnöje på platsen senare blev sjökrog. Anläggningen nås från öster via den asfalterade Kanaans väg och från norr via en grusväg som går genom Grimstaskogen. Väster ut finns ett asflterat gångstråk som följer Mälarens strand. Norr om huvudbyggnaden finns en öppen äng med rester av en fruktträdgård och äldre planteringar. Ner mot vattnet finns gräsbevuxna öppna ytor med stora lövträd, inslag av berg i dagen och sandstränder. Sydost om byggnaden finns den staketomgärdade bad- och fritidsområdet anlagt på 1950-talet. En personal- och servicebyggnad samt två omklädningsrum och dass är bevarade från den tiden. I vattnet finns bryggor och hopptorn. Nordväst om herromklädningsrummet finns på en bergig höjd en bangolfanläggning.