Stäng fönster Stockholm kn, ARENAN 9 JOHANNESHOVS ISSTADION

Beskrivning
Isstadion är belägen mellan Globen i söder och Söderstadion i norr. Byggnaden är orienterad i väst- östlig riktning med entréer under fasadlånga skärmtak på gavlarna i väster och öster.

I väster vetter gaveln mot den smala Arenagången belagd med betongplattor. Längs södra sidan är marken belagd med små ofärgade betongplattor indelade av gula betongstenar. Längs fasaden sticker betongplintar upp vari de stålstag som hindrar byggnadens tak att lyfta vid kraftiga vindar upp. Bänkar av järn och trä står tätt och fasaden kantas även av regelbundet planterade lindar varvade med blå lykt- och reklamstolpar. En glasad upphöjd gång leder mellan Hovet och Globen.

I öster finns parkeringsplatser på betongplattor och asfalt. Vid byggnadens sydöstra hörn är en rundel med grus planterad med fyra almar och här står en skulptur i form av stora metallringar på en bas av polerad granit. Mark under skulpturen är belagd med smågatsten.

Mellan arenan och Söderstadions södra läktare är marken asfalterad och inhägnad med grindar.