Stäng fönster Stockholm kn, BLÅVINGEN 3 M.FL.

Beskrivning
Anläggningen består av totalt tio likartade smalhus om tre våningar med källare eller souterrängvåning. Husen uppfördes ursprungligen som barnrikehus i slutet på 1930-talet. Eftersom de saknar balkonger och ligger samlade går det fortfarande att urskilja från övrig bebyggelse. Huskropparna är glest utplacerade, flertalet med gaveln lagd mot Johan Printz Väg i den norra delen av stadsdelen Hammarbyhöjden. Mellan huskropparna finns sparad naturmark med gräs barr- och lövträd, många gårdar har bevarade piskställningar. Förgårdsmarken är planterad med gräs och buskar. Inom anläggningen finns två större lekplatser utrustade med gungor och lekredskap. Husen har bevarat sin ursprungliga karaktär men har kompletterats med senare tillkomna sophus, utplacerade runt om på gårdarna.