Stäng fönster Stockholm kn, GEOGRAFEN 3

Beskrivning
Smalhus om tre våningar med källare, uppfört i slutet på 1930-talet. Bostadshuset uppfördes ursprungligen med butikslokaler i bottenvåningen. I mitten på 1940-talet utökades affärslokalerna med en tillbyggnad om en våning förlagd till den södra gaveln, byggd i vinkel mot gården. Huset är beläget i den centrala delen av Hammarbyhöjden vid tunnelbanans uppgång/Finn Malmgrens Plan. Butikslokalerna är placerade i anslutning till torget medan entréerna till bostadshuset nås via gården. Markbeläggningen vid torget är asfalt medan gården har röda betongstensplattor samt prydnadsbuskar invid fasad. I mitten på 1990-talet genomgick flerbostadshuset en upprustning i samband med detta försökte man återställa butiksfasaden mot torget. Trots ombyggnader har huset behållit mycket av sin ursprungliga karaktär.