Stäng fönster Stockholm kn, HÖJDEN 11

Beskrivning
105 meter långt kontorshus i den norra änden av Regeringsgatan, uppfört 1963-64 mot åsen vid Johannes kyrka. Byggnaden har en volym mot gatan och fem motbyggander mot bergets sprängytor. Tre av de ursprungligen fyra ljusgårdarna är bevarade med beläggning av betongplattor och på gårdsbyggnadernas tak finns gräsplanterade terrasser med planteringslådor i grovhuggen granit; i varje står ett träd omgärdat av buskar. Terrasserna har räcken av grå metallprofiler med räcken av klarglas. Mot bostadsgård i väster avgränsar betongmurar, delvis med frilagd ballast, krönta av svarta smidesgaller.

Vid Kammakargatan i norr finns infarten till källarvåningarnas garage intill ett annat garage som är insprängt i berget. Över garageinfarterna leder en betongtrappa med räcken av svart smide och brunlaserade handledare av ek till en terrass belagd med gatsten. Från terrassen leder en granittrappa upp till Johannes.