Stäng fönster Stockholm kn, OXEN MINDRE 21

Beskrivning
Bostadshus med kontors- och affärslokaler placerat i hörnet Döbelnsgatan/Kammakargatan. Byggnaden är indelad i två delar med helt skilda karaktär. Delen längs Döbelnsgatan rymmer bostäder och affärslokaler och har en uppbruten brun tegelfasad med långsmal fönstersättning med vertikal pivothängning. Delen längs Kammakargatan rymmer kontor och garagenedfart och har en fasad klädd med konststensplattor, grå med krossad natursten. Fönsterband med rytmiskt placerade större fönster som skjuter ned under fönsterbandets nedre kant.

I hörnet Döbelnsgatan/Kammakargatan leder en trappa ned till Kammakargatan. En formgjuten betongpelare stöttar byggnadens hörn, i det indragna utrymmet därunder finns stensatta partier.