Stäng fönster Stockholm kn, HÄSTSKON 10 PARKADEN

Beskrivning
Parkeringshus från 1962-65 med huvudinfart från Regeringsgatan och en infart från Malmskillnadsgatan i grannfastigheten Hästskon 12. Nivåskillnaden mellan de båda gatorna tas upp av en souterrängvåning med butiker. Byggnaden har vid sidan av souterrängvåningen sex våningar och två källarvåningar som bl a disponeras av NK för varutmottagning och paketutlämning. Entrén för fotgängare till och från parkeringsdelen finns i byggnadens södra del intill anslutningen till grannhuset Hästskopalatset, Hästskon 9.

Parkering görs även på byggnadens tak. Byggnadens del längs gatorna är högre än kvarterets inre.

Infarten från Malmskillnadsgatan under indraget mittparti i byggnaden. Naturanodiserat aluminiumjalusi stänger infarten under icke öppettid. Blå- och vitmålade betongkonstruktioner och spiraltrappa med röda järnräcken.

Längs Regeringsgatan står lövträd regelbundet planterade.

Vid inventeringstillfället i februari 2007 disponerades byggnaden vid sidan av NK även av ett auktionshus, av SATS gym, klädbutiken GUL och BLÅ, restaurangen HARRY B JAMES (som har en liten utservering med träräcken intill in- och utfarten vid Regeringsgatan), textilaffären HEMTEX samt BOK-SKOTTEN i hörnet Regeringsgatan-Mäster Samuelsgatan.