Stäng fönster Stockholm kn, SNÄCKAN 8

Beskrivning
Detta stora kontorshus från början av 1970-talet är beläget i den sydvästra delen av city, mellan Tegelbacken, Rödbodagatan och Herkulesgatan. Marken runtom byggnaden sluttar mot norr, eftersom Herkulesgatan ligger på en högre nivå än Tegelbacken. I väster gränsar byggnaden till Hotell Sheraton i kv. Snäckan 7. Byggnadens höga arkad mot Tegelbacken fortsätter västerut genom Snäckan 7. Huvudentrén vetter mot Tegelbacken. Genom byggnaden bottenvåning och våning 1 tr. i den västligaste delen löper det överbyggda gångstråket Tysta Marigången, som leder fotgängare norrut från Tegelbacken, och vidare under Herkulesgatan och Vattugatan till Klara Västra Kyrkogata. Marken på trottoarer, i arkad samt i Tysta Marigången är lagd med grå betongplattor. Mot Tegelbacken finns några planterade lövträd. Byggnadens inre planterade gård är inte inventerad.

Byggnadens kontorsvåningar hyrdes vid inventeringstillfället ut till KPMG Audit Tax Advisory, ITPS (Institutet för Tillväxtpolitiska Studier), Kanadas Ambassad. I byggnaden finns även en butik, Crystal Art Centre.