Stäng fönster Stockholm kn, HEMGÅRDEN 2 ASPUDDENS SKOLA

Beskrivning
Mellan- och högstadieskola i gult tegel, uppförd i slutet av 1940-talet. Inom anläggningen finns också lågstadieskola från 1990-talet (hus 2) samt gymnastikbyggnad (hus 1). Skolan ligger högt belägen i den nordmellersta delen av stadsdelen Aspudden. Ingång till skolområdet sker från Erik Segersälls Väg. Markbeläggningen består av asfalt med ett flertal bevarade barr- och lövträd. Väster om infartsvägen är några skulpturala lekredskap placerade, dessa föreställer hand, fot och huvud, tillverkade i formgjuten betong. Skolgården domineras i övrigt av en senare tillkommen basketplan som upptar större delen av skolgårdens mittparti. Byggnaderna har bevarat ursprunglig karaktär med gult tegel, inslag av mönstermurning och utkragade omfattningar runt portar. Huvudbyggnaden om 3-4 våningar beroende på marknivå är utrustad med lanternin för ljusinsläpp. En senare tillbyggnad om en våning innehåller matsal.