Stäng fönster Stockholm kn, FLYTTFÅGELN 1 M.FL. 4

Beskrivning
Anläggningen består av tre långsträckta lameller samt ett punkthus, uppförda under 1940-talets senare del. De tre långsträckta fastigheterna består av flera sammanfogade delvis i sidled förskjutna byggnadskroppar om tre våningar med souterräng samt punkthuset om fem våningar med souterräng. Punkthuset i kvarteret Stomfågeln är sammanfogad med den långsträckta lamellen genom en låg länkbyggnad om en våning. Inom anläggningen finns hantverkslokaler närmast Stenkilsgatan, samt enstaka garage i kvarteret Flyttfågeln. Husens ursprungliga karaktärer har på senare tid förändrats genom utbytt takmaterial och utbytta balkonger. Även butikslokaler inom anläggningen har på senare tid byggts om till lägenheter.