Stäng fönster Göteborg kn, BERGSJÖN 2:25 M.FL. BERGSJÖN

OMRÅDE
Området är beläget i direkt anslutning till Rymdtorget i stadsdelen Bergsjöns östra del. Kvarteret avgränsas i väst av Bergsjöskolan, i norr av Rymdtorget, i syd av en större oexploaterat skogsparti och i öster av Saturnusgatan.

Huskropparna ligger parallellt i nord-sydlig riktning. Mellan husen finns större gröna gräsytor med några odlingslotter. Där finns också gång- och cykelvägar som leder genom bostadsområdet.

Stomme/konstruktion: betong
Fasad: preobasskivor
Fasadfärg: grå
Takform: sadeltak
Takmaterial: papp
Utvändiga detaljer: tak över entréerna, gesims

Bebyggelsen består av lamellhus i tre våningar, uppförda av betong med gråputsad sockelvåning och fasadtäckning bestående av preobasskivor och röda aluminiumband. Aluminiumbanden är placerade mellan våningsplanen, under de vita fönsterbanden. På husen finns också utskjutande bruna träbalkonger. Byggnaderna kröns av flacka, valmade sadeltak som täckts med papp och längs taknocken löper en takgesims i vitmålad plåt. Framför entréerna finns små arkadtak. Husens gavlar är klädda med sprutputsade frigolitplattor, sannolikt tillkomna i ett senare skede.